Toneelgroep Eenhoorn

 

Toneelgroep Eenhoorn werd in 1964 opgericht door Marcel Baptist die bijna 50 jaar lang de voorzitter en drijvende kracht van de vereniging is geweest. Nadat we veel te vroeg afscheid moesten nemen van Marcel, is een jonge ploeg aan de slag gegaan om zijn werk verder te zetten.

Marcel koos de eenhoorn als naam en symbool voor de vereniging omdat toneel en theater de werkelijkheid uitbeelden, gekruid met een gezonde dosis fictie en fantasie. Ook vandaag wil Toneelgroep Eenhoorn nog altijd toneel te maken ‘met een visie’, of zoals we zelf vaak zeggen ‘eigenzinnig toneel met een hoek af’.

In de voorbije jaren heeft Toneelgroep Eenhoorn meer dan 180 toneelstukken gespeeld op het podium van het gezellige Theatercafé ’t Schuurtje in Sint-Lambrechts-Herk . De oude schuur werd omgetoverd tot een charmant theatercafé waar de toneelliefhebber op een unieke manier van theater kan genieten: samen met vrienden rond de tafel, bij een fris pintje, een sprankelend glaasje cava of een dampende kom huisbereide soep.

Check zeker ons archief voor een overzicht van de stukken die al tot ons repertoire behoorden.

We verwelkomen u graag voor een avond vol interessante, amusante, emotionele en eigenzinnige toneelstukken.

U bent van harte welkom!