Toneelgroep Eenhoorn

Toneelgroep Eenhoorn werd in 1964 opgericht door Marcel Baptist, die daarna bijna 50 jaar lang voorzitter en drijvende kracht van de vereniging is geweest. Nadat we veel te vroeg afscheid hebben moeten nemen van Marcel, is er een jonge ploeg aan de slag gegaan om zijn werk voort te zetten.

Marcel koos het fabeldier de eenhoorn als naam en symbool van de vereniging. Toneel en theater trachten immers de werkelijkheid uit te beelden, en dat gekruid met een gezonde dosis fictie en fantasie. Ook vandaag de dag wil Toneelgroep Eenhoorn nog steeds toneel maken ‘met een visie’, of zoals we het zelf vaak zeggen ‘eigenzinnig toneel met een hoek af’.

De voorbije jaren heeft Toneelgroep Eenhoorn al meer dan 180 toneelstukken op het podium gebracht in het gezellige Theatercafé ’t Schuurtje in Sint-Lambrechts-Herk. De oude schuur werd omgetoverd tot een charmant theatercafé waar de toneelliefhebber op een unieke manier van theater kan genieten: samen met vrienden rond een tafeltje, pilsje of cava erbij, of onder het genot van een dampende kom huisbereide soep.

Hebt u interesse in ons repertoire? Grasduin eens in ons archief voor een overzicht.

Wij onthalen u graag op een fijne toneelavond.