One flew over the cuckoo’s nest

eenhoorn-2048-7
eenhoorn-2048-1
oneflewoverthecuckoosnest-mini

 

Dale Wasserman

 

Andy Van Nuffel 

 

3-4-7-10-11-16-17-18 december 2021 om 20.15u

12 december 2021 om 15.00u

 

Kim Biebaut, Sven Brugmans, Evelien Engels, Robert Eurlings, Kenneth Gijsbrechts, Gertje Heene, Alex Hulsmans, Robby Henrix, Ronny Mouton, Theo Munters, Luc Pardon, Zitha Pompen, Katrien Timmers, Veerle Vanderbeuken

 

MacMurphy slaagt erin om zijn werkstraf om te zetten in een internering. Met charisma en overtuiging weet hij de patiënten in zijn leefgroep voor zich te winnen terwijl hij het autoritaire bewind van hoofdverpleegkundige Ratched openlijk in twijfel trekt. De toch wel wrange tweede helft van het verhaal deelt rake klappen uit en trekt de grens tussen winnen en verliezen. Maar is er überhaupt een grens? Het is gewoon een kwestie hoe je ermee om gaat.

One flew over the cuckoo’s nest’ toont ons de psychologische oorlog en dictatoriale vorm van machtsmisbruik maar doet dat op zo een manier dat het ons doet twijfelen of het verhaal nu in een instelling plaatsvindt of in onze moderne maatschappij. Het klinkt allemaal te vreselijk om waar te zijn, maar, bij God, er zijn zoveel dingen die echt waar zijn, zelfs al zijn ze nooit gebeurd.

 

one-flew-affiche